Eksperts: Ir tikai daži cilvēki, kas darbu spēj darīt izcili vienatnē

Elīna Ansaberga | 2017.01.25

Pasākumu nozare pēdējos gados ir daudz mainījusies, un tieši straujās pārmaiņas ir ļāvušas tai attīstīties. Mūsdienās pasākumu rīkotāji vairāk fokusējas uz maksimālu potenciāla izmantošanu, daudz rūpīgāk izvērtējot, kur un kā investēt klientu budžetu. Tendences pasākumu nozarē ir atkarīgas no darbinieku radošuma un spējas sastrādāties. Šajā nozarē kreativitāte ir nepieciešama, tā ir evolūcijas un cilvēka attīstības avots. Radošums ir intuitīvs, tas balansē starp dabas likumiem un cilvēka intelektu, kā uzskata speciālisti no pasākumu rīkošanas nozares, radošums rodas kolektīvā.
Darbinieki ar lielu radošumu un māksliniecisko atdevi lielāko daļu darba paveiks vienatnē, tomēr dažādība darbinieku kolektīvā palīdz radīt neiedomājamas lietas, jo katrs no viņiem sniedz lielu pienesumu komandai, procesam un gala rezultātam. “Tas, ko mēs sagaidām no saviem darbiniekiem, nenoliedzami ir radošums. Mēs ticam, ka ir tikai daži cilvēki, kas darbu spēj darīt izcili vienatnē. Katram ir jāsaprot, ka viņš jebkurā laikā var paļauties uz komandu,” komentē Kērts Vermēlens, Beļģijā dibināta uzņēmuma Act Lighting Design dibnātājs un galvenais dizaineris. Kompānija nodrošina pilna servisa apgaismojumu un vizuālo vides dizainu trijās jomās  - arhitehktūra, izklaide un māksla. Kērts veidoja gaismu noformulējumus 2010.gada Olimisko spēļu Singapūrā atklāšanas un noslēgšanas ceremonijai.
Komanda ir būtiska, pasākuma organizēšanā, vienmēr būs nepieciešami cilvēki, kas parūpēsies par koncepta īstenošanu. Dažkārt pasākuma izstrādē var nākties piesaistīt līdz pat 200 cilvēku, kas piedalās procesā. Komandai sniegt motivāciju un atbalstu ne vienmēr ir viegli, ir nepieciešams laiks, lai pārliecinātu un iedrošinātu visas iesaistītā puses.
“Radošums un radoši procesi nav domāti tam, lai tos kontrolētu, tā ir brīvība, radošumam vienmēr ir jābūt brīvam; tas var būt koncentrēts, bet vienmēr brīvs,” skaidro Rikards Farmans, A Loud Minority radošais direktors, uzņēmums izstrādā radošus risinājumus klientiem, piemēram, H & M, Absolut, Google, Nike un citiem. Rikards ir īpašais viesis pasākumu rīkotāju forumā Baltic For Events, kas maijā norisināsies Tallinā.
Rīkojot pasākumu, apgaismojums ir pirmā lieta, par ko der padomāt, lai radītu īpašu atmosfēru. Pasākumu gaismošana ir kaut kas līdzīgs, kā radīt jaunu pasauli, pirms pieskaramies materiālam, mēs redzam gaismas atspulgu. Mūsu smadzenes interpretē šo aspektu 3D telpā, piešķir tam formu un krāsu.  Ar pareizu apgaismojumu ir iespējams radīt fokusu uz to, kas cilvēkiem ir jāredz, kā arī pretēji, paslēpt to, ko nevajadzētu redzēt. Izgaismojot vai apgaismojot pasākumu, ir iespējams novirzīt cilvēku fokusu uz tām vietām vai lietām, kur nepieciešams, un pasākuma radīšanā tas ir ļoti svarīgi.
Tikai tad, kad ir iespējams pārsteigt klientu, palīdzēt viņam būt veiksmīgam, kad, organizējot pasākumu, tā mērķi sakrīt ar klienta biznesa mērķiem un vēlmēm, kad ieguvumu ir vairāk nekā izdevumu, tad to var uzskatīt par veiksmīgu pasākumu. Galvenais, organizējot pasākumu, ir jāuzdrošinās izkāpt ārpus komforta zonas un atklāt jaunus risinājumus un iniciatīvas. Tas ir izaicinoši, toties nodrošina papildus motivāciju.
Lielie zīmoli izvēlas sadaroties ar pasākumu aģentūrām, balstoties uz vairākiem iemesliem, bet viens no tiem noteikti ir radošo ideju kombinācijas, uzticība par to, ka aģentūra var nodrošināt nepieciešamo, cena un visbeidzot -  tas ir bizness, tāpēc personīgā sasaiste spēlē lielu lomu. Šajā nozarē personīgie kontakti ir ļoti svarīgi, nepārtraukti ir jāmeklē jauni klienti un partneri, lai attīstītos, tāpēc iespēja dalīties ar savu pieredzi un mācīties no citiem attīsta un atklāj.
Divu dienu forums BAltic For Events veltīts jaunumiem pasākumu rīkošanas jomā. Forumā uzstāsies aptuveni četrdesmit runātāji no Baltijas, Austrumeiropas un Rietumeiropas valstīm. Forumā uzstāsies pārsāvji no Latvijas: Unda Krieviņa no Ideahouse, Aigars Smiltāns no Meet Riga, Olga Kazaka no A. W. Olsen & Partners, Ostins Nikolass no Travel Out There, Sindija Vilde no Chocolate Events/Bordo, Gundega Skudriņa no Skudras Metropole, Ļena Ferstere no SponsorKing, Dace Stīpniece no Catalist Baltic un Valdis Melderis.

Avots: www.balticforevents.com


celojumubode - 3801
Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -